Профилактика

Профилактика

Ежедневната грижа за зъбите е основополагаща, за да се запазят дългосрочно. Дори при оптимална хигиена в домашни условия – бактериите откриват многобройни естествени ъгли и ниши, които са трудно достижими за четката за зъби. В повечето случаи срещу силни външни оцветявания / като от никотин, черен чай, червено вино и др./ обикновената четка за зъби почти няма шанс.
Професионалното почистване е не само препоръчително, но и задължително, за да се запазят дълготрайно и в добро състояние зъбите, прилежащите тъкани и реставрациите.

Почистването на плака и зъбен камък- причинителите на кариес и пародонтит се осъществява със съвременна апаратура, без риск от нараняване на зъбните тъкани.

Пародонтитът е рисков фактор за сърдечно-съдови и хронични заболявания, което прави навременното лечение необходимост!

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК С УЛТРАЗВУКОВ АПАРАТ

Зъбният камък е отлагане, което се формира върху повърхностите на зъбите и гингивалната граница.Според локализацията си се дели на надвенечен (супрагингивален) и подвенечен (субгингивален). За отстраяването му се използва ултразвуков пиезо скалер.

AIR-FLOW®

AIR-FLOW® методът използва смес от микросфери, въздух и вода за превантивни и реставративни дентални процедури. Полирането с тази система е надеждно и ефективно, гарантира комфорт на пациента. При този метод се гарантира усещане за чистота. AIR-FLOW® не причинява нараняване и надраскване на емайловата повърхност.

Използва се за:

Oтстраняване на зъбна плака

Почистване около импланти

Почистване на зъбни фисури преди да се поставят силанти

Почистване на зъби с брекети

AIR-FLOW®PERIO

AIR-FLOW®PERIO се прилага в профилактиката и поддържащата терапия на пародонтални заболявания, като позволява субгингивалното (подвенечно) отстраняване на бактериалния биофилм от кореновата повърхност на естествените зъби.

Кюретаж
Кюретаж е конвенционална пародонтална терапия. Чрез този метод се почиства и заглажда кореновата повърхност от
натрупванията на зъбна плака и нейните токсични продукти, предизвикващи възпаление на венците и костта.

Скейлинг
Това е конвенционална пародонтална терапия. Чрез този метод се почиства и заглажда кореновата повърхност от
натрупванията на зъбна плака , предизвикваща възпаление на венците и костта.