Лечение

Лечение

Протетично лечение

Протетичното лечение има за цел да възстанови дъвкателната функция, естетиката и говор при пациенти, които са загубили част от зъбите или всички в следствие на заболяване или травма. Чрез неподвижно или подвижно протезиране се заменят лиспващи зъби с изкуствени такива и се възстановява целостта на зъбните редици.

Възстановяване на зъбите с:

Коронки

циркониеви / керамични

Мостове

циркониеви/ композитни-адхезивни

Други

моделно ляти, частични и тотални протези

Хирургично лечение

Хирургичното лечение се налага в случаите, когато е необходимо отстраняване на даден зъб, поради дълбоко разрушаване, фрактура или липса на място.

Хирургични методи се прилагат също и за корекция на меките тъкани при редица медицински и естетични процедури.

Консервативно зъболечение

Консервативното лечение обхваща всички терапевтични методи за запазване или възстановяване на формата и функцията на всеки зъб, без да го заменя с изкуствен такъв. Методите са профилактика чрез почистване на зъбен камък и плака, силанизиране на постоянни зъби при деца, възстановяване на целостта на даден зъб с реставративни методи (пломби, инлей, овърлей, художествени реставрации и др.) , кореново лечение на зъба, при възпалителни процеси в зъбния нерв и пародонтално лечение при възпаления на зъбодържащия апарат.

Лечение на:

Кариес

Възпаление на кореновия нерв

Пародонтално лечение

Кореново лечение под микроскоп

С помощта на висок клас дентален микроскоп успяваме да видим най-малките и с невъоръжено око невидими структури , за да постигнем прецизност, недостижима без увеличение.

Детска стоматология

Лечение за нашите най-малки пациенти със съвременни методи.

Оборудване:

Рентген
Скенер за интраорално сканиране
Дентален микроскоп