Естетика

Естетика

Избелване на зъби, Фасети, Художествени реставрации

Избелване на зъби

Използваме най-новата система за избелване BEYOND® Polus® Advanced Whitening Accelerator, комбинираща халогенна светлина, LED светлина и ултразвукови технологии, за да осигури превъзходно избелване само в едно посещение.

Избелването на зъби е процедура, която има за цел да направи усмивката по-бяла и привлекателна!

За избелването на зъби съществуват различни методи:

  • Избелване в кабинета (In-office-bleaching) – постигат се бързи резултати и промяна в цвета на зъбите с няколко тона в едно посещение
  • Домашно избелване (home bleaching) – за избелването в домашни условия се използват индивидуално направени прозрачни шини и избелващ гел с подходяща концентрация.
  • Избелване на ендодонтски лекувани зъби с променен цвят – провежда се в кабинета след отстраняване на старата обтурация.

Фасети

Фасетите представляват тънки люспи изработени от керамика или фотополимер, които се поставят от външната страна на зъба и имат за цел да коригират цвета и формата на зъба, както и да подобрят състоянието на усмивката.

При конвенционалната техника се отстранява тънък слой от емайловата повърхност, но съществува и вариант, при който може да се избегне отнемането от зъба, ако съотношението и разположението на зъбите позволяват.

Художествени реставрации

Този метод позволява възстановяване на формата на изтрити, счупени зъби, зъби с дефекти в емайла и дентина, може да се използва също и за затваряне на разстояния между зъбите в рамките на едно посещение.

Предимствата:

  • нова усмивка в едно посещение
  • възможност за корекция без отнемане на здрава тъкан от естествения зъб

Използва се многослойна техника при възстановяването на зъбите,а резултатът наподобява естествената форма, цвят и структура на зъбите.